Официално представиха Препелица и Лукоки

Поредният силен и класен трансфер реализира Лудогорец. Четирикратният шампион привлече дефанзивния халф и капитан на Стяуа Андрей Препелица. Полузащитникът, играл през последните четири сезона в румънския гранд, пристигна в лагера на шампиона във Флахау и бе представен пред медиите от президента Александър Александров и старши треньора Бруно Рибейро. Препелица, който има мачове за всички формации на румънския национален отбор, ще носи фланелката с №30.

По същото време Лудогорец представи официално и другото ново попълнение с впечатляваща визитка – халфът Джоди Лукоки, който идва от елитния холандски Цволе. Националът на демократична република Конго, който е трикратен шампион на Холандия с Аякс, избра №92.

Двамата няма да вземат участие в контролата с Университатия (Крайова) в сряда, но ще бъдат на разположение на Бруно Рибейро за двубоите с Локомотив (Москва), Спарта (Прага) и Зенит.

Още с пристигането двамата футболисти бяха поети от спортно-техническия щаб и с тях вече се работи по кондиционното им състояние, за да влязат максимално бързо в ритъма отбора.

„Трансферът в Лудогорец е нова страница в моята кариера. Добре познавам този отбор. Надявам се, че с моя помощ ще влезем в групите на Шампионската лига“, бе първият коментар на Андрей Препелица, който игра за Стяуа и в двата мача срещу „орлите“ в плейофа на Шампионската лига през август 2014 г.

„Впечатлен съм от постигнатото от Лудогорец през последните години. Тимът за кратко натрупа сериозен опит и класа. Вярвам, че ще запишем нови успехи в европейските клубни турнири“, заяви от своя страна Лукоки.

Освен Препелица и Лукоки четирикратните шампиони привлякоха вратаря Милан Борян, Лукас Саша, Цветелин Чунчуков и една от звездите на легендарния бразилски Сантос – десният бек Сисиньо.