Клаудио Кешеру: Вярвам, че пак ще играем в Шампионската лига

Снимка: ludogorec.net (архив)
Още във втория си официален мач с екипа на Лудогорец Клаудио Кешеру отбеляза два гола и записа асистенция за победата с 3:0 над Пирин в Благоевград. Румънският национал игра страхотно, а класическият успех изкачи шампионите на върха в класирането. Кешеру е в Разград от 10 дни, но вече се чувства като у дома си. Не само защото в клуба играят сънародниците му Козмин Моци и Андрей Препелица. Нападателят, носил екипа на Нант, Троа, Анже, Бастия, Стяуа и Ал Графа, е щастлив в новия си отбор и вярва, че ще помогне за постигане на поставените цели. Ето какво сподели Кешеру пред клубния сайт на Лудогорец:

- Клаудио, вече 10 дни сте в Лудогорец? Свикнахте ли с обстановката?
- Разбира се. Чувствам се страхотно в новия си клуб. Всичко е наред. Много бързо успях да вляза в обстановката. Момчетата са професионалисти и ми помогнаха това да се случи за няколко дни. Много съм радостен, че в двата мача, в които играх, Лудогорец постигна две победи. Доволен съм, че отбелязах два гола срещу Пирин, но за това заслуга имат и съотборниците ми. Искам да благодаря на хората в клуба, че са готови да направят всичко, за да се чувствам добре. Благодаря и на феновете за подкрепата и уважението, което показват към мен и останалите футболисти.

- Какво е мнението ви за нивото на българския футбол?
- Едва от десет дни съм в отбора и затова не мога да дам категорична оценка. Трябва още време. Но смятам, че няма голяма разлика между клубния футбол в България и Румъния. Сигурен съм, че Лудогорец е най-добрият отбор в България. Вярвам, че клубът ще го покаже през настоящото първенство, спечелвайки трофеите, за които се бори. От мач на мач отборът играе все по-добре и съвсем скоро ще показва 100 процента от потенциала си.

- Точно преди година по това време с тогавашния ти отбор Стяуа играхте срещу Лудогорец в плейофа на Шампионската лига. Какво си спомняте от тези мачове?
- Спомням си всичко, разбира се. Мачовете не се развиха добре за тогавашния ми клуб. Но това остава в миналото. Аз предпочитам да говоря за бъдещето. Сега съм футболист на Лудогорец и давам всичко от себе си този клуб да спечели титлата и да влезе в групите на Шампионската лига.

- Вярвате ли, че това със сигурност ще се случи следващото лято?
- Ако не вярвах, нямаше да дойда. Разговарял съм със собственика на отбора-г-н Домусчиев. Той ми сподели целите пред Лудогорец. Разбрах, че са големи. Бях впечатлен от това, което иска да постигне. В такъв тим има място за мен. Убеден съм, че със съотборниците ми ще помогнем целите да бъдат осъществени.

- Знаете ли, че отдавна сте в трансферните планове на Лудогорец? Спортният директор на клуба Методи Томанов ви е следил още във времето, в което играехте във Франция?
- Знам този факт. Той е гледал един мач между Анже и Нант преди няколко години. Лудогорец проявяваше интерес към мен още през онзи период, но кариерата ми тогава е разви по друг начин. Но ето, че сега съм в Лудогорец. Убеден съм, че този трансфер ще се отрази по страхотен начин на кариерата ми.