Едуард Ераносян: Мачът с Ботев ще е труден

Снимка: ludogorec.net (архив)
Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян сподели очакванията си за съботното домакинство на Ботев (Пд).

„Не очаквам лесен мач. Въпреки че не е сред лидерите в „А“ група, Ботев доказа, че има възможности да се противопостави на всеки. Аз обаче вярвам в силите на моя отбор и очаквам да победим. Надявам се да стане един добър мач, който да зарадва феновете“, коментира Едуард Ераносян. „Наясно съм с класата на противника. Предпочитам обаче да не коментирам Ботев. За мен е важен Лудогорец“.

Според Едуард Ераносян отборът е в добро психологическо състояние, въпреки двете поредни равенства в „А“ група срещу Славия и Берое.

„Загубихме четири точки в тези две срещи. Изводите сме си ги направили и със сигурност ще извлечем поуките, които са ни нужни. Тези мачове са минали и няма смисъл да ги коментираме повече. Променихме и продължаваме да променяме някои неща, за да повишим класата и ефективността на отбора. Имам обаче още какво да желая“, категоричен е Ераносян.

Двама футболисти пропускат мача със сигурност – капитанът Светослав Дяков, който е наказан, и възстановяващият се след операция Владислав Стоянов.

„Наясно със с моментната форма и състояние на моите играчи. Нямам никакви колебания относно състава срещу Ботев. Ще го научите непосредствено преди мача в събота“, коментира още Едуард Ераносян.

В петък вечерта Лудогорец има една тренировка, след което Едуард Ераносян ще определи група от 18 футболисти за двубоя с Ботев.