Лудогорец победи Ботев (Пд) след силна битка с 2:1 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Лудогорец победи Ботев (Пд) с 2:1 в мач от IX кръг на "А" група. Точен за Лудогорец на два пъти бе Клаудиу Кешеру, а Лъчезар Балтанов вкара единственото попадение за Ботев.

Още в 3-ата минута след остро влизане на Александър Колев в краката на Борян се наложи стражът на Лудогорец да получи медицинска помощ.

В 13-ата минута Гамаков получи първия жълт картон в срещата за нарушение срещу Марселиньо.

В 15-ата минута Марселиньо центрира в близост до стражът на Ботев Голас, който плахо изби топката, след като видя, че Керчев се е насочил към него, а Кешеру веднага запрати кълбото в мрежата.



В 27-ата минута Кафу пусна към Марселиньо, който изведе в дясно Кешеру, последния остана сам срещу Голас и стреля, но стражът изби в корнер.

В 35-ата минута Кафу напредна, но бе спрян от Васев, топката стигна до Кешеру, който стреля в долния ляв ъгъл, но топката бе избита в корнер.

В 37-ата минута отново проблеми за Борян, след като се приземи лошо след като улови изтрел на Йордан Христов. Стражът на "орлите" отново получи медицинска помощ от лекарския щаб.



Три минути по-късно Милан Борян даде знак, че не може да продължи срещата. Въпреки това след началото на втората част отново той бе под рамката.

В 54-ата минута Гамаков шутира централно под гредата, но Борян успя да протегне ръка и да избие в корнер.

Минута по-късно след центриране от корнер Балтанов изравни резултата.

Чак в 70-ата минута Борян напусна играта, а на негово място застана младокът Георги Аргилашки. Секунди след като влезе в игра стражът на Лудогорец изби два сериозни удара към своята врата.



В 81-ата минута Марселиньо нацели страничната греда след пряк свободен удар.

Три минути по-късно Марселиньо пусна с пета към Вандерсон, стражът на Ботев се намеси и изби удара на бразилеца, но при добавката Кешеру отново бе точен! 2-1!



Пълни 90 минути за Лудогорец изигра юношата на Лудогорец Венцислав Керчев.



Следващата среща на Лудогорец е срещу Локо (Мездра) в 1/16 финалите за Купата на България.

ОЩЕ СНИМКИ
Статистика
Запис