Светослав Дяков: Очаква ни оспорван мач

Снимка: ludogorec.net (архив)
Капитанът на националния отбор и Лудогорец Светослав Дяков е оптимист преди голямото дерби с Левски в неделя. В интервю за официалния сайт на клуба халфът сподели очакванията си за сблъсъка на „Георги Аспарухов“. Дяков говори и за представянето на националния тим, който завърши на четвърто място в групата си в завършилите наскоро квалификации за Евро 2016.

- Г-н Дяков, има ли сили Лудогорец да победи Левски в София?

- Убеден съм, че имаме сили и възможности да го направим. Със сигурност мачът ще е оспорван. Няма фаворит в дербито. Който е по-мобилизиран, който желае повече победата, ще я постигне.

- Кой е решаващият фактор за успеха на стадион „Георги Аспарухов“?

- Най-важното е да излезем мобилизирани и готови за битка. Знаем, че обстановката ще е враждебна за нас. Ще има доста хора, които ще подкрепят Левски. Важно е да запазим самообладание и решителност.

- Наясно ли сте с моментната форма на съперника?

- Левски в момента върви във възходяща линия. Спечелиха последните си мачове. Със сигурност ще искат да бият и нас. Но все пак шампионът е Лудогорец и е време да направим запомнящ се мач през този сезон.

- Лудогорец има четири равни и една победа в последните пет мача, а „сините“ са в серия от четири поредни успеха. Съперникът като че ли изглежда в по-добра позиция?

- Наистина е така. Левски играе добре напоследък. Ние сме на другия полюс. Публиката на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде голям коз за противника. Но ние трябва да направим всичко възможно да покажем добра игра и да вземем добър резултат.

- Стадионът ще е пълен. Това може ли да ви повлияе?

- Футболът е за хората. Радващо е, че стадионът ще е пълен. Всеки футболист обича да играе пред пълни трибуни. В този смисъл фактът, че стадионът ще е пълен може да ни повлияе единствено позитивно.

- Коя е най-силната страна на Левски?

- Противникът има няколко доста опитни български футболисти. Те дават класата на отбора в момента. „Сините“ играят задружно и амбицирано. Играят като отбор – компактно и агресивно, което им донесе успехите в последните мачове.

- Доколко резултатът от дербито в неделя ще е решаващ за титлата?

- Титлата е много далеч във времето. Резултатът няма да е решаващ за титлата. Но за нас е необходимо да победим, за да си върнем вкуса от победата. За да си върнем самочувствието.

- Кои са основните конкуренти на Лудогорец за титлата?

- Левски, Литекс и Берое. Не изключвам и Черно море. Това е един много добър отбор, който при определено стечение на обстоятелсдтвата може да се намеси в борбата за титлата. В това първенство силите са изравнени и претендентите са повече.

- Като капитан на националния отбор как оценявате представянето ни в квалификациите за Евро 2016?

- След като не сме се класирали, разбира се, че представянето ни е неуспешно. За пореден път не успяхме да постигнем нещо сериозно. Т.е. да играем на финалите на европейско или световно първенство. Не трябва да се отчайваме, а да продължаваме да работим.

Пресслужба на ПФК Лудогорец