Урош Голубович: В Сърбия уважават Лудогорец

Бившият вратар на Лудогорец Урош Голубович, който в момента е футболен мениджър, даде интервю за сайта на шампионите. Голубович сподели очакванията си за контролата Лудогорец – Цървена звезда в събота, като направи и сравнение между първенствата на България и Сърбия.

- Как в Сърбия гледат на предстоящата приятелска среща Лудогорец – Цървена звезда?
- В сръбските медии се коментира много този мач. В Белград още помнят двубоите на Лудогорец срещу Партизан в квалификациите на Шампионската лига през 2013 г. и 2014 г. В Сърбия уважават Лудогорец заради бързите успехи, които постигна в европейските клубни турнири. Знам, че Цървена звезда има нагласата за сериозен двубой в Разград. Вярвам, че контролата ще бъде равностойна и ще е полезна за двата отбора. Това ще бъде нещо повече от контрола.

- Какво е нивото на футбола в сръбското първенство и можете ли да го сравните с това в българското?
- В Сърбия има много силни млади играчи. Не случайно страната е световен шампион за младежи. Националните формации имат успехи на почти всички световни и континентални форуми. Но смятам, че в България се играе по-добър футбол. Това не е само мое мнение. Така мислят и други мои сънародници, играли в „А“ група. В момента може би нивото на „А“ група е по-ниско заради отсъствието на някои традиционни отбори, но това не променя нещата. Българският шампионат си остава по-силен.

- Цървена звезда изглежда сигурен шампион още по средата на първенството?
- Да, така е. Има голяма преднина на върха благодарение на треньора Миодраг Божович. В същото време Партизан е в лоша форма. Загуби прекалено много точки. В момента изостава с 21. Трудно ще бъде стопена такава разлика.

- Мнението ви за представянето на Лудогорец през настоящия сезон?
- Имаше спадове в играта през последните месеци. Много хора коментираха случващото се в Лудогорец. Аз не искам да се повтарям. Важното е, че Георги Дерменджиев познава добре футболистите. Това е от голяма полза. Неговото връщане е основа за нещо позитивно. Истината е, че тимът е в миникриза, от която обаче излизане има. Вярвам, че ще бъде скоро.