Шампионите се отракаха и извън терена

Снимка: ludogorec.net (архив)
Много от колегите на Гошо Дерменджиев му завиждат и за условията за работа, и за парите вероятно, но самочувствието на треньора на Лудогорец е с абсолютно покритие. Този път той и футболистите му видимо са предприели и тактика на по-различно поведение извън терена. Хората в Разград не само че си знаят работата, но вече и открито говорят за лятото и ранната есен на 2016 година. В Лудогорец знаят какво ги очаква и това ги различава от останалите. Те първи си обявиха кога и къде отиват на лагер, първи си съобщиха контролите и изобщо това е мястото, където има сериозна организация на европейско ниво. И не ми казвайте, че всичко това е свързано с много пари. Да, хубаво е, когато бюджетът ти не виси на косъм, но в Разград ни показват, че доброто финансиране не струва без отлично структуриране.

На Дерменджиев не му се налага два дни преди старта на подготовката да чака оборудване за кондиционни тренировки, не му се налага на ден по два пъти да дава обяснения за евентуални напускащи играчи и за провлачени покупкина нови. Бате Гошо след завръщането си през късната есен на 2015 година вече говори по различен начин. Той се старае приказките му да стигнат както до широката аудитория, така и до съблекалнята, така и до ръководството на клуба. Друго си е Домусчиев да прочете как треньорът вече е далеч no-смел, по-отговорен и готов да вдигне нивото. При Дерменджиев вече няма хънта-мънта. Той си казва целта - шампионска титла и групова фаза на Шампионска лига. Без условности и увъртания! И няма как да е другояче, сега той е в ролята на силната страна. В момента той не е човекът от миналата пролет, който иска нов договор, а човекът, на когото се обадиха с предложение да се върне и да спаси проекта Лудогорец. И на когото напълниха съблекалнята с футболисти от друго ниво в сравнение с миналата пролет. Гаранция, че Дерменджиев вече има в главата си поне два варианта на стартова еди-найсеторка, сигурно вече е наясно и срещу кой отбор как би искал да изглежда неговият Лудогорец. Сега му е паднало да се вихри с качествен материал и конкуренция, която, общо взето, не е близо до потенциала на неговия тим.

Присъствието на Дерменджиев вече дава отражение и в поведението на футболистите. Водещи играчи като Владо Стоянов, които преди два месеца вдигаха рамене и коментираха играта и проблемите на Лудогорец с недомлъвки, сега са с възможно най-широките усмивки и избистрени погледи. Вратарят дори си позволи да прогнозира нова шампионска титла с голяма точкова разлика. А е сигурно, че психологическото предимство на Лудогорец ще продължи до навечерието на първия пролетен кръг срещу Левски. От Разград няма да спрат със стреличките по посока Терена", защото виждат, че сините нямат смелост да отговорят адекватно на закачките. Откъдето и да го погледнем, в Лудогорец вече се отракаха и извън терена и няма и помен от конфузните моменти при Рибейро и след това при Ераносян.

Желю Станков, "Тема спорт"