Подготовката на Лудогорец върви по план

Снимка: ludogorec.net (архив)
Лудогорец вече седмица се готви в хотел „Титаник Делукс“ в турския курорт Белек, където отседна и миналата година по същото време. Подготовката се развива по план, а добрата новина за треньора Георги Дерменджиев е, че няма контузени футболисти. Единствено Върджил Мисиджан е с по – сериозна травма, поради което се подготвя по специална програма в родината си.

В първата седмица от лагера Дерменджиев провежда двуразови тренировки, като в два от дните заниманието е едно. Лудогорец се подготвя на тренировъчния комплекс „Титаник“ редом с германския Щутгарт и австрийския Аустрия Виена.

Първата контрола на шампионите е на 20 януари. В 16,00 ч. на стадиона в комплекс „Титаник“ срещу отбора от втора германска бундеслига Фортуна Дюелдорф. Мачът може да бъде гледан с картина в официалния сайт на клуба. Два дни по-късно „орлите“ се изправят срещу чешкия шампион Виктория (Пилзен). Следват мачове със Заря Луганск, Стяуа, Бърно, Слован (Братислава) и БАТЕ (Борисов).

Първата част от лагера в Турция приключва на 22 януари, след което футболистите ще бъдат пуснати в тридневна почивка. Лудогорец подновява тренировки на 26 януари в базата на хотел „Корнелия Даймънд“.