Огромен интерес към дербито между Левски и Лудогорец

Снимка: ludogorec.net (архив)
Неделното дерби меж­ду Лудогорец и Левски ще бъде наблюдава­но от рекорден брой зрители. Вече са про­дадени над 8 500 би­лета за битката меж­ду първия и втория, като се очаква в деня на мача на стадиона в Разград да има 8 800 души. До момента най-посетен беше до­макинският мач от „А" група на „орли­те" с ЦСКА от про­летта на 2012 г. Тогава на „Лудогорец Арена" имаше 7 000 човека, въпреки че капацитетът на ста­диона беше 6 500. Причината - на съо­ръжението влязоха много фенове на „червените", което доведе до сериозни ексцесии в сектора за гости.

След откриването на трибуна „Моци" обаче капацитетът беше увеличен на 8 800 седящи места. Феновете на Левски ще бъдат 650, тъй като трибуната за гос­ти все още не е реновирана. Билетите за дербито със „сините" са на цени от 3 до 25 лева. Има и пакетни такива, като най-скъ­пият - 27 лева, е за семейство с три деца.

Лудогорец е с най-висок процент зае­тост на трибуните от всички отбори от „А" група, ако не броим Ботев, които играят на клубната си база в Коматево.