Всичко около стадиона на Лудогорец ще стане ясно в понеделник

Снимка: ludogorets.com (архив)
Днес от 11 ч. ръководството на Лудогорец даде брифинг по повод предстоящото отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена“ и проблемите в клаузите, зададени от община Разград.

От думите на председателя на борда на директорите-Теменуга Газдова, президента Александър Александров и изпълнителния директор Ангел Петричев стана ясно, че Лудогорец не е съгласен относно клаузата в концесионния договор, в която става дума за 0,5 % от нетните приходи от продажби на клуба.

По време на пресконференцията от ръководството споменаха имена на три града - Велико Търново, Търговище и Русе, където Лудогорец може да играе своите домакинства. Отборът ще продължи да използва базата си в Разград дори ако няма да приема срещи там от първенството и европейските клубни турнири.

В новата част от базата "Гнездо на орли" ще има терен с лиценз за мачове от "Б" група, където ще домакинства дублиращият отбор.

Развръзката по случая предстои да се в понеделник по време на сесията на общинския съвет на община Разград.

Междувременно в понеделник от 10 ч. феновете ще се организират и ще се съберат пред общината на протест, а след това половин час по-късно ще се качат в залата на 11-ти етаж, където ще се проведе сесията, на която ще стане ясна съдбата на Лудогорец в Разград.