Дерменджиев: Пирин може да бие всеки

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев смята, че Пирин (Благоевград) може да победи всеки един отбор в "А" група.

"Това е един почти друг отбор на Пирин с друг треньор, така че този отбор на Пирин в момента е много силен и може да бие всеки. Наджи Шенсой е един треньор, който много добре си мотивира отбора и за всеки мач определя различна тактика, така че аз очаквам срещу нашия отбор да има по-специална тактическа подготовка", обясни Дерменджиев.

Лудогорец в момента са на 1-во място с 10 точки преднина от 2-рия Левски, но треньорът не е спокоен за гостуващия мач с Пирин.

"Няма как да бъдем по-спокойни, защото футболът си е футбол и всеки мач за нас е изключително ценен и ние нямаме право да губим точки. 80% от отборите направиха много добра подготовка. Някои се подсилиха и с футболисти. В последния кръг виждате, че Славия победи Ботев, а с 10 човека Черно море направи равен в Стара Загора, Монтана направи хикс на „Герена”. Това говори за една равностойност", коментира Дерменджиев.

Той заяви, че е доволен от поредицата от победи и похвали футболистите си: "Аз съм изключително доволен от мачовете, които се играха. Винаги съм казвал, че в Лудогорец са събрани футболисти с максимум висока класа".

Дерменджиев не пропусна да отбележи и отсъствието на Вандерсон от групата за предстоящия мач: "Вандер наистина в момента е в много добра форма и ще липсва на отбора."