Марселиньо: Ще бъде невероятно, ако България се класира за Мондиал 2018

Снимка: bfunion.bg / lap.bg
Плеймейкърът на Лудогорец и националния ни отбор Марселиньо сподели, че мечтае да играе с България на световното в Русия през 2018 година.

Бразилецът дебютира за трикольорите в контролата с Португалия (1:0) и реализира единственото попадение. В квалификациите за Мондиала националите ни са в група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.

"25 март бе перфектен ден за мен. В последните години националният отбор на България няма добри резултати, а аз влязох и вкарах още в дебюта си срещу великолепен тим и спечелихме. Чувството беше страхотно. Контролите бяха част от подготовката за квалификациите за Мондиала през 2018-а. Надявам се селекционерът отново да ме повика. Ние сме в група с много силни тимове и няма да е лесно. Така че трябва възможно най-бързо да се сработим и да опитаме да си свършим работата", обясни Марселиньо пред бразилското издание D24AM.

Халфът добави, че в съблекалнята още си спомнят за четвъртото място в САЩ през 1994 година.

"И днес говорим за великолепните играчи, които са били в националния отбор на България, като Стоичков и Балъков. Ще бъде историческо и невероятно, ако успеем да се класираме и да направим нещо подобно на онова", мечтае полузащитникът и допълва, че хората в България проявяват уважение към него.

"Не мога да кажа, че съм идол. Може би точната дума е, че хората ме уважават. Това ме кара да съм щастлив!"