Георги Дерменджиев: Черно море е добър отбор, но очаквам да победим

Снимка: ludogorec.net (архив)
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за видео платформата Лудогорец ТВ. Специалистът говори за предстоящия мач с Черно море в петък и гостуването на Левски следващата седмица.

- Г-н Дерменджиев, очакванията ви за предстоящия мач с Черно море?
- Ние почивахме последния кръг, което не бе добре за нас. Така се губи ритъм. Но тренировките преминаха много добре. При нас всичко е нормално. Аз очаквам да спечелим трите точки в петък.

- Споменахте загуба на ритъм. Толкова ли зле се отрази паузата за Лудогорец в първенството?
- Не играхме контролен мач, тъй като исках футболистите да бъдат освободени психологически. Под загуба на ритъм имам предвид, че не проведохме официален двубой от „А“ група. Но мисля, че това няма да ни повлияе чак толкова в негативен план. Готвим се много добре. Отборът е в пълен състав.

- Мнението ви за Черно море?
- Това е един добър отбор. Този полусезон са непредвидими. Изиграха и силни, и някои по-слаби мачове. Но Черно море си остава коварен тим, който може да постигне победа във всеки един мач.

- Фактът, че Черно море играе сравнително успешно срещу Лудогорец притеснява ли ви?
- Казах вече, че Черно море е отбор, който може да постигне победа срещу всеки. Вярно е, че съперникът се е представял по-успешно от други отбори в Разград, но ние нямаме алтернатива в петък освен трите точки.

- Мисиджан и Сисиньо тренират наравно със съотборниците си. Ще видим ли някой от тях в игра срещу Черно море?
- Те се подготвят с отбора, но дългото отсъствие заради контузии им пречи. Мисиджан и Сисиньо тренират на ниво, но за мача с Черно море не трябва да ги очаквате в игра.

- Мислите ли вече за дербито срещу Левски в София?
- Не, не мислим за Левски. Мислим само за Черно море. След този мач ще се настройваме за двубоя с Левски.

- Вярвате, че срещу Левски разликата в точките ще бъде 14 в полза на Лудогорец. Тази преднина ще бъде ли решаваща за крайния изход на дербито?
- Нека дойде мачът с Левски. Тогава ще говорим за точки и за това как ние ги броим. Аз принципно очаквам с Левски да направим един добър мач. Но нека всичко върви по реда си. След Черно море ще говорим за Левски.

- Няколко пъти сте казвал, че отборите в „А“ група са равностойни. Развива ли се пролетният сезон според вашите очаквания?
- Да, няма да променя мнението си. Отборите са значително по-равностойни. В края на шампионата има и тимове, които показват колебания. Но генерално всеки може да победи всеки.