Джонатан Кафу: Скоро Лудогорец ще е сред големите в Европа

Снимка: ludogorec.net (архив)
Крилото на Лудогорец Джонатан Кафу изрази увереност, че скоро клубът ще се нареди редом до най-големите в Европа.

24-годишният футболист пристигна през миналото лято в Разград от бразилския гранд Сао Пауло, но нямаше възможност да играе в Шампионската лига, тъй като тимът вече бе отпаднал от молдовския Милсами.

За правата му ръководството плати около 1,4 милиона евро. В началото той имаше трудности с адаптацията, но вече намери най-добрата си форма и започва да играе все по-ключова роля в състава. В момента Джонатан е първи избор пред Георги Дерменджиев за дясно крило, като е предпочитан пред неубедителния Джоди Лукоки.

"Скоро Лудогорец ще бъде сред големите в Европа", сподели Кафу пред saopaulolofc.com.

Той добави, че с бразилците в отбора са изградили собствена колония. В момента, освен него, от Страната на кафето в тима са още Вандерсон, Марселиньо, Кишада, Сисинъо, Натанаел и Саша.

„Малко е трудно в страна, където нашите знаци с глава за "да" и "не" значат точно обратното. Много ми помагат моите бразилски съотборници. Не мога да кажа, че съм бил жертва на расизъм, но като цяло се гледа малко странно на тъмнокожите в България. Особено в градчета като Разград, където рядко стъпват хора като мен, ако не играят футбол”, разказа още Кафу пред медиите в родината си.

Роденият в Пирачичаба Джонатан е записал 20 срещи в А група досега през сезона, в които е реализирал 6 попадения. Това го прави четвърти най-добър реализатор за Лудогорец след Клаудиу Кешерю (13), Марселиньо (9) и Вандерсон (7).

В същото време стана ясно, че изграждането на новата част от базата на клуба в Разград е на финалната права. В момента текат последни довършителни дейности, които трябва да приключат до края на месеца, пише "Тема спорт".

Със сигурност разширението на комплекса на Лудогорец ще бъде открито през май, но засега не е ясно точно кога. От ръководството са обсъдили това да се случи около Гергьовден, но датата не е потвърдена.

Както е известно, втората част от кампа ще струва 15 милиона лева на зелените. Разширението на комплекса включва 4 терена с естествено и един с изкуствено покритие, като всичките ще разполагат с осветление и дренаж, полигон за тренировка на вратари, тенис корт, нова сграда за съблекални и кабинети за треньорите от академията, както и възстановителен център.

Едно от игрищата ще разполага с трибуна, която ще има 500 седящи места, и ще приема мачове на юношеските гарнитури.