Любопитни отбори дебнат Лудогорец в ШЛ

Снимка: ludogorec.net (архив)
Лудогорец отново стана шампион на България и така наесен отново ще предприеме поход в Европа. Заради силното си представяне през последните няколко сезона тимът вдигна своя индивидуален коефициент и така "милионерите" ще стартират като поставени от втория квалификационен кръг.

Там ги чакат доста любопитни отбори, съобщава "Стандарт". Един от тях е македонският Вардар (Скопие), който спечели титлата в неделя. Унгарският Ференцварош също дебне там.

Други сигурни тимове, които могат да се паднат на разградчани, са Крусейдърс (С Ирл), Дъндолк (Ирл), Сейньоки (Фин), Лиепая (Лат), Норкьопинг (Шв) и босненския Жрински, с който Ботев (Пд) се справи през 2014 г. в същия кръг. Почти сигурни са още Флора Талин (Ест) и Валета (Малта), които се счита, че ще се справят в първия кръг без проблем. Шампионът на Черна гора също е вариант, ако групата на поставените се запълни с отбори с по-голям коефициент от тях.

Чакат се още шампионите на Полша, Израел и Дания. Вероятно обаче Лудогорец ще се размине с тях, тъй като това ще са отбори с по-голям коефициент.

При успех "орлите" ще имат малко по-тежка задача. Все пак разградчани отново ще са поставени. Като вероятен съперник ще е Станимир Стоилов и Астана. Сигурен в групата на непоставените в третия кръг е водачът в Румъния Астра (Гюргево). Други, които вероятно ще попаднат там, са Цървена звезда и Динамо (Тбилиси). Възможно е в тази група да са Карабах (Азер) и Розенборг (Нор).

В плейофите за ШЛ, Лудогорец вече почти сигурно ще бъде непоставен. И пред тях ще се изправят отбори като Олимпиакос, Виктория Пилзен, Залцбург, Селтик и АПОЕЛ.