Лудогорец държи всички рекорди за 21 век

Снимка: ludogorec.net (архив)
Оказа се обаче, че всички рекордьори по титли в „А“ група през XXI век са свързани по един или друг начин с Лудогорец Все пак, четири първи места с разградчани има абсолютният номер 1 Алекс Барт. Той има шест титли, първите две спечелени с Литекс.

Общо седем футболисти през този век притежават по пет златни медала, което говори красноречиво за качествата им. Такива още от преди няколко години имаха Емил Гъргоров и Мирослав Иванов. Бадема има три титли с ЦСКА и две с „орлите“, докато Деко е с три с Левски и две с разрадчани. След като Лудогорец спечели и на теория петото си поредно първо място в "А" група, в „златния клуб“ на XXI век влизат още петима футболисти. Става дума за капитана Светослав Дяков, звездата Марселиньо, джокерът Жуниор Кишада, железният боец Йордан Минев и забележете Витиня . Португалският бек е резерва през всичките тези години, но играе във всеки един от шампионските сезони. Той действа като бек, като халф, като крило, но намираше място в тима при всички треньори.

Още един футболист, свързан с Лудогорец, може да претендира, че има пет титли на България. Става дума за национала Михаил Александров. Той има сериозен принос към първите четири златни медала на „орлите“. Юношата на ЦСКА дори записа мач през тази пролет (б.р. - гостуването на Монтана 1:0), но малко след срещата бе продаден на Легия. Така излиза, че в един сезон Александров може да стане шампион на две страни, тъй като отборът от Варшава е лидер в полското първенство кръг преди края.

Меридиан мач