Моци: Знаех, че ще играя в Шампионска лига и ще вземем пет титли

Снимка: ludogorec.net (архив)
"Когато започнах тренировки с Лудогорец, бях сигурен, че ще бъдем шампиони 4-5 години и 100 процента ще иг­раем в Шампионс­ката лига", заяви румънската звезда на „орлите" Козмин Моци.

„Започнахме много лошо сезона, паднахме от Милсами, играехме слабо. Когато бат' Жоро (б.р. - Георги Дер­менджиев) се върна, той познаваше все­ки футболист в от­бора. Само няколко­то нови не ги знае­ше. Поговори с тях и им обясни какво иска. Знаем, че сме много добри футбо­листи и сме най-добрият отбор в България и няма как да не спечелим първенството", до­бави защитникът.

„Целта ни е да бъ­дем в Топ 32 на Ев­ропа. Затова рабо­тим, затова 1-2 ме­сеца сме без се­мействата си по ла­гери", продължи той.

„Всеки футболист иска да играе с на­ционалния си отбор на европейско пър­венство. Важно е селекционерът да вземе футболисти­те, които са най-добри, според него. За Румъния целта е да излезе от група­та. А ако не успее, поне да се предста­ви добре", обяви Моци и отново се върна към подвига си срещу Стяуа: „При дузпите, кога­то отразих две, да, това беше мой ли­чен успех. Но преди всичко е успех на целия отбор, който работи много, за да го постигне. Това беше успех и за ця­ла България".