Лудогорец подписа с Хосе Луис Паломино

Снимка: ludogorets.com
Лудогорец привлече аржентинският защитник Хосе Луис Паломино. За последно латиноамериканецът е играл за френския Мец, а преди това за два от най-популярните отбори в своята родина – Сан Лоренцо и Архентинос Хуниорс. Преговорите между клуба и играча продължиха близо три месеца и в сряда приключиха с успех. За подписа на Паломино ПФК Лудогорец пребори именити клубове от Европа и Латинска Америка.

В четвъртък Хосе Луис бе представен като футболист на петкратните шампиони. Спортният директор на „орлите“ Методи Томанов му връчи фланелката с номер 5. След обяд защитникът проведе и първа тренировка на лагера в австрийския курорт Бад Харинг.

Хосе Луи Паломино е третият летен трансфер на Лудогорец. Преди него с отбора подписаха бразилецът Густаво Кампаняро и украинецът Игор Пластун. С идването на аржентинеца лятната селекция на петкратните шампиони приключва.

Пластун и Паломино бяха първите имена в трансферния списък на Георги Дерменджиев с цел повишаване на конкуренцията в защита.

„Вярвам, че ще помогна на Лудогорец да постигне целите си. Знам, че те са високи“, бе първият коментар на Хосе Луис Паломино.

„Играл съм в Европа. Не се нуждая от адаптация. Наясно съм, че в Лудогорец има доста чуждестранни футболисти, които са помогнали за успехите в България и Европа. Надявам се аз да съм поредният такъв“, допълни аржентинският защитник.