Лудогорец завърши лагера със загуба (ВИДЕО)

Снимка: ludogorec.net (архив)
Лудогорец записа първа загуба по време на лятната си подготовка. „Орлите“ паднаха с 1:2 от шампиона на Украйна Динамо Киев в груб мач, изпъстрен с осем жълти картона и един червен – на Козмин Моци в 43-ата минута. Заради него разградчани играха през втората част с 10 души.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заложи на състава, с който вероятно ще излезе в първия официален мач срещу черногорския Младост. На вратата бе Владислав Стоянов, а пред него в защита действаха Йордан Минев, Игор Пластун, Козмин Моци и Натанаел. Вътрешни халфове бяха Светослав Дяков и Лукас Саша, а атакуващи - Лукоки, Марселиньо и Вандерсон. Като фалшива деветка отново игра Джонатан Кафу.

В състава на украинците впечатление правеше наличието на бившия голмайстор на ЦСКА Жуниор Мораеш, който на няколко пъти през последните години бе желан и от „орлите“.
Мачът започна ударно и до 3-ата минута резултатът бе 1:1. Играчите на Сергей Ребров откриха чрез Буялски, който след пас на Мораеш прехвърли Владислав Стоянов. Секунди след това Марселиньо даде страхотен извеждащ пас към Кафу, който надбяга защитниците на Динамо, заобиколи вратаря Шовковски и с левия крак изравни – 1:1. Това бе четвърто попадение за нападателя по време на подготовката в Австрия. До десетата минута „орлите“ дори можеха да обърнат именития си съперник. Първо обаче Марселиньо не се възползва от голяма грешка в защитата на украинците, а след това Пластун би с глава право в Шовковски след центриране от пряк свободен удар. В 27-ата минута Сидорчук се озова на добра позиция след центриране от корнер, но волето му не намери целта. Родните шампиони отговориха с удар на Марселиньо, който след рикошет обаче попадна право в ръцете на Шовковски. В 43-ата минута Козмин Моци бе изгонен от съдията. Антунеш фаулира Кафу, а след това настана разправия. Най-деен в нея бе именно румънецът, който получи втори жълт картон от Щефан Гампер. Иначе от самия пряк свободен удар Натанаел би над вратата. Традиционната за контролите смяна след червен картон обаче не се осъществи. Така капитанът Светослав Дяков се върна в центъра на защитата, Марселиньо пък застана до Лукас Саша.

Логично предвид числения си превес, играчите на Динамо Киев атакуваха по-често през втората част. Гладки можеше да изведе украинците напред в 47-ата минута, но не бе точен. След това Антунеш би фаул, но над вратата. В 68-ата минута Гладки центрира чудесно към Теодорчик, който с глава по чудо не изведе футболистите на Сергей Ребров напред. В 72-ата минута Динамо поведе в резултата. След остър пас отдясно Гладки се размина. Топката се озова в Беседин, който я прати в мрежата на Лудогорец – 2:1 за украинците.

До края на срещата играчите на Георги Дерменджиев се опитаха да стигнат до равенството, макар и с 10 човека, но не успяха да го сторят. Малко преди края пък напрежението взе връх и Натанаел, Саша и Гладки се сдърпаха, но за щастие не се стигна до нещо по-сериозно. Малко след това украинският играч отиде и изрита левия защитник, за което получи жълт картон.

Статистика