Отворено писмо на феновете на Лудогорец

Снимка: ludogorec.net (архив)
Едно от най-големите признания е да ти кажат, че си постъпил като мъж. Да направиш мъжка постъпка. Във футбола и в живота да си мъж и да постъпваш мъжки е адмирирано от всички. Адмирира се от свои, адмирира се и от противници. Защото да постъпиш мъжки е да посрещнеш феновете на Лудогорец насред Швейцария с аплодисменти. И след края на мача да ги изпратиш с аплодисменти. Мъжко е да се видиш с фенове на Реал Мадрид в метрото и да си размените фен артикули и да се поздравите.

Но днешната постъпка на част от "феновете" на Ботев Враца не е мъжкарска. Да биеш възрастни хора, хора, отишли на другия край на България от любов към спорта и футбола, това не е мъжкарско. Мъж се става трудно, драги фенчета. Но вие дори няма да го разберете!

Феновете на Лудогорец благодарим за бързата реакция на органите на МВР и се надяваме тези гамени да си получат заслуженото. Да си го получат за нашите майки и бащи, а и за нашите деца. Защото те заслужават да ходят по стадионите и да израстват като мъже!

И едно последно изречение: След такива инциденти спортните журналисти също имат възможността да покажат, че могат да постъпят мъжки!