Марселиньо с два приза от Футболист на годината 2017, върл фен на "орлите" също получи награда

С две награди си тръгна от церемонията по обявяване на футболист на 2017 г. в „Лудогорец“ бразилският халф с български паспорт Марсело Насименто Коща-Марселиньо. След онлайн гласуване той бе избран и за „Футболист на годината“ и за „Най-добър полузащитник“. „И за себе си, и за клуба искам „Лудогорец“ да продължава всяка година да е шампион и да играе в евротурнирите, пожелавам си успех за нас цял живот“ – каза Марселиньо при първото си излизане на сцената на Общинския културен център. „Благодаря на колегите, на клуба, на треньорите, това не е само моя работа, а работа на отбора, това е „Лудогорец“, това е нашето семейство“ – допълни Марселиньо на финала на церемонията, когато получи и приза за „Футболист на годината“.

Още над десет награди раздадоха организаторите от фен фракциите „Green Ladies“ и „Green Front '09“, плакетите се съпътстваха от саксия с коледна звезда за футболните съпруги. Всички наградени чуждестранни футболисти се постараха да благодарят на български език и също на български прочетоха номерата на билетчета от томбола, в която неколцина от зрителите спечелиха артикули на „Лудогорец“. Най-кратък в изказването си беше Джоди Лукоки, обявен за футболиста с най-голям принос в Лига Европа и Шампионска лига, той каза „Айде, Лудогорец“, имаше късмет и да му се падне билетче с еднакви цифри -333 - и прочитането им развесели и съотборниците му и останалите зрители.

Най-дълго пък се задържа на сцената „Най-добрият нападател в „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру. Той днес имаше рожден ден и това бе отбелязано с внасяне на торта и „Happy birthday“ в изпълнение на всички присъстващи. „Много емоция“ – каза също на български румънската машина за голове. „Благодаря на всички, тези голове, които вкарвам за „Лудогорец“, ги вкарвам благодарение на всички колеги, благодарение на клуба“ – допълни Кешеру.

ОЩЕ СНИМКИ

За най-добър вратар приза получи Ренан дос Сантос, най-добър защитник е Игор Пластун, най-проспериращ млад талант – Светослав Ковачев, най-добър треньор в Детско-юношеската школа – наставникът на „Б“-отбора Ради Здравков. Връчени бяха и няколко специални награди. „Green Ladies“ обявиха приз за капитана на отбора Светослав Дяков, „Green Front '09“ връчиха плакет „Зелено сърце“ на Драгомир Павлов от Варна, който е автор на хореографиите на феновете за евромачовете, включително уникалния транспарант с крепостта Абритус. За професионализма и всеотдайността му Обединени фен клубове връчиха приз на Методи Томанов. За развитието на клуба бяха обявени и почетни плакети за Кирил и Георги Домусчиеви, като в аргументацията работата им по проекта „Лудогорец“ бе сравнена с делото на братята Евлоги и Христо Георгиеви и техния принос за развитието на София. От името на братя Домусчиеви призовете получи изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, който благодари на феновете, които по думите му са показали, че „Лудогорец Арена“ е непревземаема крепост. „Вие сте част от успеха на „Лудогорец“ – обърна се той към феновете.
В началото на церемонията публиката бе приветствана и от президента на „Лудогорец“ Александър Александров. „Изпращаме още една успешна година, през която за пореден път станахме шампиони, надграждахме и подобрявахме в почти всяко от звената в клуба. Силно вярвам, че това което правим, допринася Разград да става по-добро място за живеене. Благодаря ви за подкрепата, силно вярвам, че най-доброто предстои!“ – каза Александров.

Събитието по обявяване на най-добрите футболисти в „Лудогорец“ бе с благотворителна цел. Събраните от билети пари, заедно с тези от благотворителен базар и благотворителен търг – общо 2033 лева – бяха връчени на завеждащия детско отделение в МБАЛ“Св. Иван Рилски“ д-р Атанас Станчев“. В благотворителния търг се продаваха коледни украси, изработени от школата по изобразително изкуство в Центъра за работа с деца, както и артикули и лакомства, приготвени от съпругите на футболистите и дамите в администрацията на „Лудогорец“. На кулинарните и празничните произведения обаче не бе обозначен конкретният автор. Футболистите пристигнаха на церемонията със съпругите и децата си и също се включиха в базара. Коледни картички и меденки с логото на „Лудогорец“ си купи и треньорът Димитър Димитров-Херо, след това ги подари на малък фен.

Събитието започна с един от химните на тима, който звучи преди началото на мачовете на „Лудогорец Арена“, а завърши с изпълнение на „We Are The Champions“ от две талантливи тийнейджърки – Андреа Начева от класа по поп пеене на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца и Даяна Гиргинова от Музикална школа „Илия Бърнев“. В музикалната програма участваха още: Детска танцова школа „Сладури“, Градски мажоретен състав при ЦРД, Детска танцова школа „Хорце“ при ЦРД, Танцова формация „Феникс“ при ЦРД, Мартин Пенев, Васил Петров и Пламена Петрова от класа по поп пеене в ЦРД.

Институциите в Разград бяха представени на събитието единствено от Главния секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров, който встъпи в длъжност ден по-рано и за когото това бе първо участие в публична проява.

Текст: Радка Минчева (Дарик нюз)