В Лудогорец чужденците станаха повече от българите

14:11 е съотношението между чужденци и българи в шампиона и носител на Купата и Суперкупата на България. Родените извън България са повече. Представители на 10 държави от три континента ще играят в новия сезон в Лудогорец.

След българския езикът, който се чува най-често в съблекалнята на Лудогорец, е португалски. На него говорят петимата бразилци: Шоко, Марселиньо, Кишада, Кайсара и Паулиньо, както и португалецът Витиня. Двама са сърбите в редиците на тима: вратарите Урош Голубович и Иван Чворович. През миналия сезон втората по многобройност група футболисти в Лудогорец бе от Словакия - трима, сега обаче само Любомир Гулдан представя своята държава. В Лудогорец играят още: французинът Александър Барт, финландецът Теро Мантула, румънецът Козмин Моци, холандецът Мичел Бургзорг и Франк Гела от Кот д'Ивоар.

И през миналия сезон знамената, които се вееха на стадиона до сектор Д, бяха общо 10, новите са на Румъния, Кот д'Ивоар и Холандия, заменят тези на Черна гора, Чехия и Белгия. Още преди клубното ръководство да подреди националните знамена на всички държави с представители в Лудогорец, първи от фен клуба на отбора направиха огромно общо знаме от 10 малки флага, то и до днес се вее на мачовете на тима.

Гонг