Лудогорец ще домакинства срещите си в Европа в Бургас или Ловеч

Има вероятност лидерът в първенството Лудогорец да не може да домакинства срещите си от ЕКТ на „Лудогорец Арена”, твърди „Тема:Спорт”.

Причината е, че в момента стадионът не отгваря на изизскванията за провеждане на турнири от УЕФА, като първата причина е липсата на осветление. Друг проблем е също липсата на достатъчно паркоместо около стадиона. От ръководството на „орлите” обаче се надяват, че до стартирането на новия сезон в ЕКТ Кирил Домусчиев ще налее нови пари в клуба и местните фенове ще могат да гледат любимия си отбор на своя стадион, а не в Бургас или Ловеч.

Председателя на Лицензионната Комисия към БФС Кристият Кръстев коментира случая така : „На този етап стадионът в Разград не отгваря на условията поради липсата на осветление. Въпреки това ръководителите на клуба са го заявили като първо предпочитание за провеждане на домакински мачове. Доколкото знам обаче осветление ще има, но след като то бъде монтирано едва тогава наши представители и на УЕФА ще инспектира стадиона, след което ще бъде взето решение дали могат да се провеждат там футболни срещи или ще е някой от другите стадиони, посочени от Лудогорец – „Лазур” в Бургас и Градския стадион в Ловеч”.