Пламен Гетов: Трябва да имаме шансове срещу Динамо

Легендата на българския футбол и настоящ главен селекционер в школата на Лудогорец Пламен Гетов бе в родната си Варна по работа вчера. Той намери време да се види и с близкия си приятел Живко Господинов на кафе, но репортер на „Народно дело“ прекъсна за кратко разговора им, за да разбере какви са очакванията на Гетов за евродебюта на шампиона на България тази вечер.

В 21 часа „Лудогорец“ приема Динамо (Загреб) в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. „Като отбор за първи път излизаме в Европа, но иначе 90 % от нашите футболисти са участвали с бившите си тимове в евромачове. Турнирният опит обаче е на страната на „Динамо“, който няколко пъти е играл в групите на Шампионската лига и е записал точки“, заяви за „Народно дело“ Гетов. Последният смята, че е много важно Лудогорец да има шанс и аргументира мнението си по следния начин: „През миналия сезон Динамо стига до групите в най-комерсиалния турнир, след като елиминира щастливо Малмьо.

В първия мач хърватите бият с 4:1, но в реванша шведите повеждат с 2:0, а между 75-ата и 80-ата мин пропускат още четири чисти положения и в крайна сметка един гол ги разделя от крайната победа.“ Гетов разкри още, че в клуба правят всичко възможно да уредят за двубоя най-новото си попълнение – бразилският нападател Паулиньо. „Дори и да получи права, още не се е адаптирал към отбора и последната дума ще е на треньора. Иначе е интересен футболист, каквито всъщност са Козмин Моци, Франк Гела и другите ни попълнения. Те със сигурност ще вдигнат отборната ни класа“, завърши Гетов.