Ивайло Петев: Ще атакуваме от първата минута Динамо в Загреб

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че неговият тим ще излезе и ще атакува Динамо Загреб в Хърватия и няма да се брани. Едва след този мач ще се мисли за евентуалния следващ съперник.

„Според мен и двата отбора от евентуалния противник, който може да се падне на нас или Динамо заслужава уважение. Те обаче не са от класата на Динамо и е доста по-преодолим и лесен съперник. Още не съм проучвал нещата. Никакво наблюдение нямам. Имаме мач с Динамо и трябва да спечелим там, за да играем тогава с Шериф или арменците. Ние не смятаме да се браним в Загреб. Ще търсим да отбележим гол. Това е най-важното като ситуация в мача. Ако успеем първи да вкараме гол ще имаме големи шансове. Няма да бягаме от нашия стил на игра. В определени моменти ще имаме известни изисквания в определен период от мача, но ще търсим гола“, каза Петев.

„Няма сериозни здравословни проблеми в отбора от мача с Динамо. Изгледах мача с хърватите на запис. Определено на мача се вижда едно, като гледаш видеото е различно. Точно преди гола имаме едно от най-чистите положения за гол. След двойното подаване между Марселиньо и Гела и изведена топка Мишо Александров трябваше да е там, но той не се беше пласирал добре.

За мен има 100% фаул срещу Голубович. Вида атакува директно вратаря, а Рукавина вкарва. Според мен и в двете ситуации за дузпа за нас има нарушения. Това е моята гледна точка, но все пак съдията това е видял, това е свирил“, допълни Петев.

Специалистът изрази надежда, че реферът в реванша ще свири по-добре. „Надявам се съдията в Загреб да свири по-добре от чеха. Определено нас малко ни ощетиха в първата среща. Не се притеснявам, че в състава на Динамо ще се върнат Шимунич и Леко“, завърши Петев.

Гонг