Стадион „Максимир“ – разделният камък за Лудогорец (ВИДЕО)

Българският шампион Лудогорец ще се опита да излезе подобаващо от първата си евробитка след та спечелването на три трофея този сезон. Арената, която ще приеме мача на истината за „орлите“, е стадион „Максимир“ в хърватската столица Загреб. Утре вечер момчетата на Ивайло Петев ще излязат с единствената цел и амбиция за отстраняване на местния шампион.

Стадион „Максимир“ впечатлява още от пръв поглед. Не толкова с някаква уникалност, а повече с опита на хърватите да модернизират един социалистически тип стадион. Ако трябва да бъдем честни, не се е получило кой знае колко. Напротив.

Първо се набива на очи остъкляването на външната част от трибуните и то най-вече северната. От далеч изглежда добре, но от близо стадионът е потънал в прах, графити и надписи, дело на местните ултраси. Под модернистичната обвивка на част от съоръжението личат тоновете бетон излети във високите и не чак толкова уютни трибуни.

Истината е, че визията на дома на Динамо Загреб не впечатлява, а по-скоро оставя обикновения любител на футбола със смесени чувства. За това допълнително допринася и фургонът, превърнат във феншоп с доста беден асортимент в него.

Всъщност, вижте външният облик на стадион „Максемир“ запечатан от камерата на Гонг.

ludogorec.net видео плеър


Веско Вълчев, Загреб