СКАНДАЛ: Хърватските ВИП-ове замерят Кирил Домусчиев и компания с бирени чаши

Голям скандал е на път да се разрази след отпадането на Лудогорец от Шампионската лига. Гонг се добра до информация, че ръководството на „орлите“ ще подаде две жалби в УЕФА.

Едната както се и очакваше е от съдийско естествно срещу главния арбитър Фаликс Звайер. Другата и по-сериозна жалба е свързана с действията на публиката и ВИП-личностите на стадион „Максимир“.

Гонг разбра, че българската делегация в ложата на стадиона в лицето на Кирил Домусчиев, Ангел Петричев и Георги Караманджуков е била замеряна с бирени чаши от маститите харвати заели най-претенциозните места на стадиона. Освен това делегацията е била обиждана на „цигани“. „Цигани, цигани“ пък скандираше целия стадион по адрес на българските футболисти и фенове дошли в Загреб. Това е причината Лудогорец да подаде в УЕФА жалба на расистка основа, което пък да донесе наказание на Динамо.

Ръководството на Лудогорец се е заканило да търси правата си до край, като ще наеме най-добрите адвокати в бранша. Запознати твърдят, че делегата на двубоя е станал свидетел на случките във ВИП-ложата на стадиона и е заявил, че ще отбележи нарушенията. Не е ясно обаче дали това ще се случи. За момента от ръководството на Лудогорец отказват официален коментар по темата, но се очакват сериозни действия от тяхна страна.

Направи впечатление отново липсата на шефа на БФС Борислав Михайлов на мач на български отбор в Европа. След като миналата седмица шефът на хърватския футболен съюз Давор Шукер бе в България и изгледа мача на Динамо, сега бе и на стадион Максимир и аплодира успеха на своите за разлика от Михайлов.

Веско Вълчев, Загреб