Домусчиев: Снощи мислех да се откажа, довечера ще стискам палци за всички български отбори

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде специално интервю пред Дарик радио след злополучния мач на шампионите срещу Динамо Загреб снощи. Разградчани отпаднаха от предварителните кръгове на Шампионската лига след гол, допуснат в осмата минута след края на редовното време.

Домусчиев бе категоричен, че клубът ще подаде жалба срещу съдийството на рефера Феликс Цвайер , който показа и червен картон на Марселиньо.

Ето какво каза Домусчиев в ефира на Дарик Радио:

Благодаря, че се съгласи да говориш за Дарик радио. Най-напред как си след жестоката драма снощи?

Мисля, че съм добре и ще преживея. Бях доста негативно настроен на тема футбол, да говоря, да мисля и т.н. След като започнахме да си правим анализите и вече мислим какво трябва да направим оттук нататък в нашата организация и във всичко, което трябва да се коригира в клуба. Оптимисти сме за бъдещето.

Коментарът ти за мача, за цялата драма, екшъна, какво се случи и как би го коментирал?

Стана един добър мач, в който ние бяхме отборът с по-малко късмет както и в първия мач. Съдбата не беше на наша страна. Не смятам, че отборът игра слабо, напротив. Играхме доста силно, но просто късметът не беше на наша страна. Такъв е животът. Явно така е било писано. Силните като загубят стават още по-силни. Ще продължаваме да се развиваме и се надявам догодина да бъдем още по-силни и да се представим по добре в турнирите, ако успеем да се класираме за тях.

Повлия ли съдията на мача? Получи много ругатни в България, от феновете на футбола, които стискаха палци за Лудогорец. Имаше ли червен картон за Марселиньо... 8-минутното продължение...

И този съдия повлия на мача. Това всеки го видя. Този път решихме да не си мълчим и клубът пуска жалба и срещу съдията и срещу цялата организация на мача от страна на хърватите. Вече сме го съгласували с Българския футболен съюз. Разговарях с Борислав Михайлов, той също е на мнение, че трябва да се пуснат жалби. Не можем да си премълчаваме така нещата. Ние не сме клуб, който да мишкува и да мълчи, когато по този начин го наказват. Не прави чест на съдията и хората, които са го пратили. Категорично няма основание за жълтия картон на Марселиньо. Там имаше чиста дузпа, а не симулация. При две идентични ситуации с футболисти на Динамо, които симулират, на тях не се вдигат жълти картони. Не говорим за осемте минути, защото там просто се играеше до гол. То беше ясно. Светльо Дяков снощи сме го карали на пода на самолета със счупена скула, със сътресение, в много тежко състояние. Тоя съдия не искам да го коментирам. Ние като клуб с достойно твърдо подаваме жалби, футболният съюз също ни подкрепя. Личното мнение на Борислав Михайлов е, че те ще подадат жалба и очакват от нас съдействие. Цялата жалба ще бъде насочена срещу съдията.

Единственият довод на хърватите е, че Марселиньо е отбелязал гола след игра с ръка. Според теб как беше ситуацията?

Много е спорно. От повторенията не може да се види точно. Всички футболисти като поемат топката във въздуха разтварят ръце. Не искам да претендирам, че съм експерт. Претендирам за това, което нас ни е ощетило. До полувремето съдията свиреше перфектно, а след това обърна свирката срещу нас. През това време нашата делегация бе замеряна с чаши и с бира. Беше наричана с какви ли не обидни думи. Надявам се, че делегатът на УЕФА да го е отразил, защото в края на мача ни убеждаваше да не подаваме жалби, защото „нямало смисъл“, което също ме хвърли в смут.

Искаш да кажеш, че във ВИП-ложата сте били замеряни и ругани?

Добре, че не се стигна и до бой, защото колегите си сдържаха нервите. Общо взето 4-5 наши колеги бяха в бира. Имаме снимки. През цялото време бяха псувани и обиждани на „цигани“. Аз никога не съм очаквал да видя такова нещо в клуб, който е с такава история. Всичките ръководни кадри се бяха скрили в един павилион на сто метра от нас. При посрещането и организацията, която им направихме в Разград, на стадиона, настанихме ги на най-хубавите места, някъде някой да не ги ощипе, полицейски коли, охрани, да не би някой техен фен да се промъкне.. Просто не съм очаквал това да се случи в клуб като Динамо. Това няма да го подминем. Дори и футболистите бяха наричани „цигани“ от агитките. Всичко това е документирано. Има видео.

Всичко това може да те откаже или да те мотивира с още стръв да работиш?

Първата ми мисъл вчера беше да се откажа, защото четеш по медиите как във ФИФА има злоупотреби, как това, как онова... В същото време виждаш как те режат. Ваши колеги също ми споделиха, че такова нещо не са виждали от години наред. Първата ми мисъл беше има ли смисъл да се напъваш, да градиш, да създаваш в една малка и бедна държава. Това беше първата ми мисъл,но ние сме силни хора и както казах, загубите ще ни направят още по-силни. Така че ще продължим и ще покажем упорство.