Феновете на „Лудогорец” - победители в тараторена щафета

Снимки: dariknews.bg
Феновете на „Лудогорец" са победители в забавната щафета, която всяка година се организира в Разград под надслов „Да правим таратор, а не терор". Състезанието е част от провеждащия се в града Панаир на киселото мляко. Според регламента петимата състезатели от всеки отбор обикалят край фонтана пред Общинския културен център, вземайки от всеки пост по един продукт за приготвянето на студената супа. Събират се на финала, където заедно готвят таратора.

Всяка година в надпреварата се включват отбори от фенове на Левски и ЦСКА, от миналата година и Лудогорец претендира за призовете. Днес левскарите имаха само представител в журито, но не и на „терена". Поет, спортен журналист, лидера на фенклуб „Левски" и общинска служителка оценяваха кулинарните творби.

Лудогорци приготвиха най-бързо таратора, първоначално обаче журито обяви за по-добър резултатът на друг отбор, тъй като зелените не били занесли приготвения продукт веднага до оценяващата комисия. След контестация тимът на фенклуб „Лудогорец" бе признат за победител, тъй като елементът с пренасянето на чашата до масата на журито не бил обявен предварително в регламента.

Награди - диня, мастика и фланелки с надпис „Да правим таратор, а не терор" - получиха и останалите тимове. За най-артистичен и творчески подход в приготвянето на таратора приз получи фенклуб ЦСКА, за сръчност наградата е при „Селур фарма", а за оригиналност - отборът на ветераните - спортисти.

Приз имаше и за най-малката участничка в състезанието - петгодишната Радина бъркаше с черпака таратора на ЦСКА, сред готвачите бе баща й.

По-голямата част от наградите, а и приготвения таратор, бяха консумирани от зелените фенове още на площада, наздравиците бяха за шампионска титла и в предстоящия сезон на "А"-група .Радка Минчева