Германци с шалчета на „Лудогорец"? - Да, и то в Разград

Снимка: dariknews.bg
Трима германци с шалчета на „Лудогорец" са появиха в Разград днес, ден след като техният сънародник Феликс Цвайер поряза българския шампион и носител на Купата и Суперкупата на България в пътя му към групите на Шампионската лига.

Тримата - двама мъже и една жена - седнаха на първия ред на концерта на открито, който се провежда във втората вечер на Панаира на киселото мляко в Разград.

Оказа се, че това не е нито шега, нито провокация, а е част от официална делегация от немския град-побратим на Разград Витенберге, води я тамошният председател на Общинския съвет Волфганг Щруц, общински съветници и експерт в местната управа влизат в четиричленната група. Те бяха посрещнати радушно от кмета на града Денчо Бояджиев, зарадваха им се и седящите наблизо разградчани. Шалчетата били подарени от домакините и в знак на уважение немците пристигнаха с тях на площада.

Въпреки обидата у разградските фенове от отсъжданията на немския рефер, негативни настроения към родените в неговата страна няма, напротив, първи на сцената на тазвечершния концерт излязоха джаз музиканти от Германия, те бяха бурно аплодирани от препълнения площад.

Радка Минчева