БФС подкрепи Лудогорец с жалба до УЕФА

Българският футболен съюз изпрати официално писмо-жалба, подписано от президента Борислав Михайлов, с което подкрепи позицията на ПФК "Лудогорец" след реванша от 2-ия предварителен кръг на Шампионската лига срещу хърватския "Динамо" в Загреб.

От ръководството на българския шампион внесоха официална жалба срещу съдийството на германеца Феликс Цвайер, както и срещу поведението на част от публиката на домакините на стадион "Максимир", която засипа футболисти и членове от официалната делегация на гостите с расистки обиди, чаши с бира и други предмети.

"Във връзка с директивите на Дисциплинарния правилник на УЕФА, както и с принципите на спортната етика и феърплея без съмнение "Динамо" (Загреб) трябва да отговаря пред Дисциплинарната комисия за поведението на своите привърженици. Изразяваме също така и недоумението си от действията на делегата на УЕФА в този мач - Г-н Стийн Даруп от Дания, който си е позволил да убеждава официалните лица от делегацията на "Лудогорец" да не подават жалба за инцидентите, тъй като нямало шансове тя да бъде разгледана", се казва в документа, изпратен от БФС до УЕФА.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"


Снимка: http://www.bfunion.bg

ПРЕВОД:

Уважаеми Господин/госпожо,
Уважаеми колеги,
Българският футболен съюз /БФС/ почтително настоява UEFA да подстрекаят дисциплинарно съдебната процедура срещу Динамо Загреб, отнасяща се до нарушението на правилника, регулациите, директивите или решенията на UEFA, съгласно член 42 от дисциплинарните разпоредби на UEFA 2012 година.