Лудогорец скъса отношенията си с "Тема:Спорт", обвини вестника в клевета

От ръководството на Лудогорец Разград обявиха, че бойкотират вестник „Тема Спорт“, като обвиниха изданието в „тенденциозната политика за опетняване името на Клуба“ и „вълна от измислици и жлъчни коментари“.

Ето и цялото изявление на ръководството на Лудогорец по темата, разпространено до медиите (публикувано без редакторска намеса):

Изявление на Димо Момиров - поредната измислица на „Тема Спорт“

Уважаеми лудогорци,

Уведомяваме Ви, че считано от днес, 13.08.2012 г. всички новини, репортажи, интервюта и анализи на страниците на вестник „Тема Спорт“, свързани с ПФК Лудогорец, не са публикувани със знанието и съгласието на Клуба. С решение на ръководството се преустановяват официално отношенията с вестника, като никой от ръководството, треньорския щаб или играчите няма да дава изявления за „Тема Спорт“.

Причината за това решение е тенденциозната политика за опетняване името на Клуба, започнала от момента, в който собствениците на Лудогорец бяха „убеждавани“ безуспешно да спонсорират вестника. Отказът отприщи вълна от измислици и жлъчни коментари, които повече от година заблуждават читателите на медията. Публикувани бяха редица интервюта и новини, които по подобие на жълтите вестници, са волни съчинения. Често служители на Клуба четат свои изказвания без да са разговаряли с репортер на вестника. А след „трансферните бомби“ на „Тема Спорт“ най-често избухва смях. Последната „новина“ е за колумбийски национал, за когото в щаба на Лудогорец никой не е чувал.

Клубът разполага с пресни примери за липсата на професионализъм и дезинформация, както и за тенденциозни коментари, които очевидно обслужват известен български клуб и известните му собственици.

Последният случай е от днес. В уводно заглавие на броя „Тема Спорт“ цитира известния от миналото международен рефер и бивш шеф на съдийската комисия Димо Момиров, който отправя критики към съдията от мача Черно море - Лудогорец Г. Кабаков и хвърля обвинения към Лудогорец.

Самият Димо Момиров се свърза по своя инициатива с ръководството на Лудогорец, за да уточни, че не е давал подобни изявления пред „Тема Спорт“. Момиров беше категоричен, че не е наблюдавал мача на живо и по тази причина не би коментирал работата на съдията Георги Кабаков и помощниците му. Момиров обяви, че е сезирал Съдийската комисия за случая, в който неговото име се използва в клеветническата кампания срещу Лудогорец.

От Ръководството на ПФК Лудогорец

13.08.2012 г.


Гонг