Възпяха Лудогорец и във фолклора

Снимка: Dariknews.bg
Фолклорен състав разучава песен за „Лудогорец". Към първоначалната идея на фен от близкото до Разград село Гецово местните добавяли нови и нови строфи и песента вече се е превърнала във фолклорна.

В Гецово, в което живее етнографската група капанци, се гордеят, че от година техен съселянин е централният защитник „Лудогорец" Александър Барт и именно неговото име е първо в изреждането на футболистите с принос към шампионската титла и спечелването на Купата и Суперкупата на България. За всеки има по един похвален епитет. В песента са възхвалени титулярите от миналия сезон, но местните обмислят да го актуализират, като добавят и по строфа за по-важните победи на „Лудогорец", а и за новите футболисти в отбора.

В основата на песента е мелодията на песента „Зеленчуци който не яде". Ето целият текст, а в прикачения звуков файл чуйте и мелодията, изпълнена от 73-годишната Пенка Владимирова от ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци". Тя представи песента пред колегите си от певческата и танцова формация за пръв път по време на турне на състава в Сърбия, в деня на мача с ЦСКА.

„Лудогорец" кой ли не го знай -
тим, във който футбол се играй.
Спонсори са Домусчиеви,
Александров ги нави.
Барт и Гулдан - непробиваеми,
Голубович на вратата бди,
Генчев и Дяков много са добри,
Минев цъка отстрани,
Шоко вика „Хайде, давай тук!",
Марселиньо крещи и той напук,
Емо Гъргоров в центъра се смей,
а пък Петев червеней.
Дарик