Шефовете на Лудогорец бесни на домакините от Локомотив, подават жалба

Шефовете на Лудогорец изразиха своето възмущение от организацията на стадион „Локомотив” от страна на домакините по време на двубоя между двата тима днес. Лудогорец спечели с 5:2, но напрежение избухна в ложата на спортното съоръжение. При четвъртия гол на Лудогорец домакините изразиха бурни претенции за засада, като гнева на публиката се насочи не само срещу рефера, а и срещу част от ръководството на Лудогорец, което бе заело полагащите се места в ложата на стадиона, които са в непосредствена близост до феновете.

Изпълнителният директор на тима Ангел Петричев, който се израдва на попадението, бе нападнат с псувни и плюнки от запалянко, намиращи се в непосредствена близост до местата за гости. Гардовете от частната охранителна фирма, която бе наета от домакините да се грижи за сигурността в ложата, не реагираха, като явно не бяха инструктирани предварително от домакините как да действат при такава ситуация. Човек от щаба на „орлите” опита да извика охраняващите полицаи, с което си навлече допълнителен гняв от страна на хората в ложата и бе изведен от ложата. След намесата на полицията най-дейния фен на Локомотив също бе отстранен.

В ложата от страна на Лудогорец освен Петричев бяха още пресаташето на клуба Влади Трифонов бяха още административния директор Георги Караманджуков и преводачката на Лудогорец. Собствениците Кирил и Георги Домучиеви не бяха на стадиона

След края на срещата от разградския отбор декларираха, че ще подадат жалба срещу организацията в ложата на домакините. Делегат на срещата бе шефа на комисията по етика и феърплей генерал Васил Василев, който е описал в доклада си ситуацията на централната трибуна.

Дарик