Ще увеличават базата на Лудогорец

Снимка: ludogorets.com
Почти двойно ще увеличи площта си Тренировъчната база на „Лудогорец", ако държавата предостави на община Разград два имота, а след това общината ги отстъпи на клубния шампион на България.

Идеята възникна още през юни по време на посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Разград. Той присъства на откриването на базата, известна като „Гнездо на орли", заинтересува се какво има в бараките отсреща и сам предложи държавата да даде имота на клуба.

Процедурата реално стартира днес на сесия на Общинския съвет с вземане на решение да се поиска от държавата безвъзмездно предоставяне на базата, в която се помещава Аварийно-спасителния отряд. На този терен има 5 сгради, а общата му площ е 9 141 кв.м., до него има друг с площ 25081 кв.м., той е собственост на Главно управление „Строителство и възстановяване"ЕАД към МРРБ.

Предвижда се спасителите да се преместят в базата на закритата преди години Жандармерийска част в Разград, имотът не се използва.

След като държавата прехвърли имотите, се очаква и местната управа да извърши същото действие към футболния клуб.

В момента модерната тренировъчна база на „Лудогорец" е на площ 40 дка. Комплексът включва 2 затревени терена с нормални размери, 2 маломерни с възможности за отопление и осветление, както и модерен спа и фитнес - център. В тях тренират всички формации на клуба - мъже, юноши и деца. Срещу заплащане спа и фитнес центъра могат да се използват и от граждани. В новите терени ще има още игрища, както и хотелска част.

Дарик