Засилени мерки за сигурност за мача Лудогорец – Миньор (Перник)

Въвеждат се засилени мерки за сигурност във връзка с мача между ПФК Лудогорец и Миньор (Перник) в Разград на 5 октомври (петък), съобщиха от ОДМВР-Разград.

Няма да бъдат допускани автомобили по улиците “Мраморно море” и Северен булевард от 15:30 часа на 5 октомври (петък). Двубоят е на стадион „Лудогорец Арена” от 18:00 часа.

На стадиона няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества. Няма да се допускат лица, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване, както и лица, носещи стъклени бутилки.

На стадиона ще бъде разрешено само внасянето на пластмасови бутилки с вода с вместимост до 0,5 л без капачки.

На стадиона няма да се допуска внасянето на плакати и транспаранти, насаждащи дискриминация, расизъм, ксенофобия, насилие, както и никакъв вид пиротехника.

Няма да се допускат малолетни лица без придружител. Ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия предмети.