Спортното министерство спряло концесията на „Лудогорец Арена”, търсят друг вариант за ползване

Снимка: ludogorec.net
Министерството на спорта не даде съгласие да бъде стартирана процедурата за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена” и тя бе прекратена - обяви кметът на Разград Денчо Бояджиев. Втора година спортното съоръжение се реконструира и ползва от футболен клуб „Лудогорец”, като общината плаща водата, осветлението и газта. Досега заедно с изграждането на два паркинга до Тренировъчната база и ремонт на улиците към стадиона това е струвало около 300 000 лв. от общинската хазна. Отделно по действащия договор за публично-частно партньорство общината е задължена за финансира и част от Детско-юношеската школа. През тази година за малките футболисти са предоставени 150 000 лв., преди дни обаче от клуба поискаха още 75 000 лв., местна управа отдели от фонда за бедствия 20 000 лв.

Бояджиев обясни, че след отпадане на варианта за концесия, догодина ще бъде подписан нов договор за публично-частно партньорство, той ще е по влизащия в сила от 1 януари 2013 г. Закон за публично-частното партньорство. Според него ще има възможност да се подписват договори за по-дълги периоди, но вероятно режийните разноски за стадиона отново ще останат за местната управа – коментира разградският кмет.

Той съобщи, че вече има договорка между футболния и лекоатлетическия клуб да се ползва пистата в Тренировъчната база и от лекоатлетите. Такъв беше ангажиментът, поет от „Лудогорец”, преди да бъде развалена пистата на стадиона, за да бъде вкопан теренът и увеличен капацитетът на спорното съоръжение.

Гонг