Лудогорец дарява средства от билети за лечение на новородени

Първият мащабен благотворителен проект на ПФК Лудогорец стартира с домакинските мачове от груповата фаза на Лига Европа, Динамо Загреб (3 октомври), Черноморец (7 ноември) и ПСВ Айндховен (28 ноември). 20 процента от приходите на продадените билети ще бъдат дарени за ооборудване на клиниката по неонатология в МБАЛ "Надежда" в град София.

На последния си европейски мач в столицата - плейофа на Шампионската лига срещу Базел, Лудогорец получи сериозната подкрепа на над 18 000 свои привърженици, жители на град София и любители на футбола от цялата страна. Този успех амбицира ръководството на ПФК Лудогорец да подпомогне благородната кауза. По статистически данни през последните години нараства броят на недоносените новородени и необходимостта от животоподдържаща апаратура. Ангажирането на ПФК "Лудогорец" с тази кампания е част от политиката за социална отговорност на Клуба.

За предстоящия двубой с Динамо Загреб шампионите на България продължават традицията и отново канят младите футболисти от детско-юношеските школи в страната да посетят безплатно футболната среща.Пресслужба на ПФК Лудогорец

Още по темата