ОФИЦИАЛНО: Отпускат 4 милиона за обновяване на стадионa в Разград

Снимка: ludogorets.com
Финансовият министър Петър Чобанов е поел ангажимент държавата да отпусне пари за ремонт на стадиона в Разград. Това съобщи депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

Трябва да се отпуснат 4-те милиона лева – каза народната представителка от Разградски регион. По думите й обаче първо ще се проведе разговор с благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев относно това за какви точно дейности ще се използват исканите средства.

Парите ще се преведат на община Разград и ще бъдат за дела на местната управа в реконструкцията на "Лудогорец Арена" така, че на него да могат да се играят срещи от евротурнирите, не само от предварителните кръгове. Преди месец кмета на Разград Денчо Бояджиев поиска тези пари от премиера Пламен Орешарски с аргумента, че те са непосилни за годишен общински бюджет от 32 милиона лева.

Стадионът в Разград е общинска собственост, ползва се от шампиона на България на база договор за публично-частно партньорство. Заради това, че не отговаря на изискванията на УЕФА, мачовете от груповата фаза на "Лига Европа", в която в момента участва Лудогорец, се играят на националния стадион "Васил Левски".

Още по темата