Домусчиев: Лудогорец е успешен бизнес модел, голямата ни цел е пробив в Шампионската лига

Снимка: LAP.bg
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, призна в предаването на ТВ7 "Пред банята", че целта пред ръководството на тима в момента е да изгради отбор, който догодина да успее да пробие в Шампионската лига.

Ето какво сподели благодетелят на Лудогорец в предаването:

"Лудогорец е един успешен бизнес модел. И преди съм казвал, че всичко е структурирано като един бизнес, изграден на зелена поляна. Всичко функционира и дава резултати. Не за първи път хващам нещо и то работи, не казвам успешен край, защото скоро край няма да има. Нашата цел е да надграждаме спрямо нашите възможности и възможностите на българската действителност.

При нас заплатите не са по-високи от Левски и от Ботев, например, имаме добра работа на скаутите. Нямаме извънземни заплати. Но ние имаме добра селекция, която да пасва на нашата игра, да създаваме много положения и да бележим голове. Днес Методи Томанов беше при мен за бъдещата селекция и насоката е точно такава.

Поставих условия на общината в Разград, че за да инвестираме в общинския стадион, аз трябва да видя някаква съпричастност от тяхна страна. Виждате, че българинът обича да се изказва по форумите и на публични места, а когато трябва да се дадат пари за любимия отбор, в един момент забравяме и малко сме като на циганска сватба. Когато аз давам пари, искам да видя, че общината има съпричастност. Ако общината отпусне 20 процента от 20 милиона, ние ще осигурим останалите. Ние с брат ми ще осигурим 16 милиона и да започне строежа на стадиона на пролет. Тук става дума за един много сериозен проект. Аз искам да направя нещо красиво и да остане за града, това ще бъде стадион – красавец и ще ни трябват няколко години за това. Ние през цялото време сме се опитвали да даваме пример как трябва да се случват нещата. Мисля, че всяка една община трябва да подпомогне местния клуб, да намери инвеститори и да подпомогне изграждането на съоръженията. Това го видях в много държави, в които играхме, да има инвестиция във футбола. Ние ще сме пионерите в това.

Ще направим всичко възможно да стигнем колкото може по-далеч в Европа. Ще се опитаме догодина да имаме отбор, който да пробие в Шампионка лига и да вземе точки и там."

Още по темата