Стойчо Стоев: Пренаситени сме от футбол

Снимка: LAP.bg
Ето какво сподели наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев след края на двубоя с Левски, при който неговия отбор загуби с 0:1 като домакин.

"Твърде рано е да кажа защо сме загубили мача. Това, което ми прави впечатление в последните два мача е, че не успяваме да си вкарваме положенията. В резултат на това ни се нарушава баланса в играта и правим глупави грешки, които се отразяват на защитата. Ясно е, че малко сме пренаситени от футбол. По-мудно действаме, опитват се футболистите, но не е това, което беше в предишните мачове. Умората започва да им тежи. Хубаво е, че мачовете приключват и ще можем да си починем и дано напролет сме по-добре.

Ранният гол в мача вкара доста емоции във футболистите ми. Много бързо се опитаха да го върнат. Бяхме доста прибързани и затова не съумяхме да вкараме. В един момент комбинациите не ни споряха и допускахме много грешки.

Предупредих ги, че в България е по-различно отколкото в Европа и всеки един отбор ще се опитва да се доказва срещу Лудогорец. След като направихме фурор в Европа, нормално е в България всеки да е амбициран срещу нас. Ние си помислихме, че без достатъчно усилия ще се получат нещата. Аз не мога да се сърдя на футболистите. Изиграха над 35 мача и виждам, че умората ги е натиснала доста. Повече психическата, отколкото физическата. Не играхме толкова лошо, но не успяхме да вкараме положенията. Не виждам, защо да правим трагедии. Явно нещата в България ще се получат малко по-трудно."

Още по темата