Два клуба от Германия на опашката за Безяк

Снимка: БГНЕС
Роман Безяк без съмнение е най-горещото име в Лудогорец в последните няколко месеца. След силното представяне на отбора през есента в "А" група и Лига Европа словенецът стана обект на интерес от редица европейски клубове.

Преди Нова година стана ясно, че желание да го привлекат в редиците си имат отбори от Испания и Холандия. Точно заради това собственикът на шампионите закова цена от 5 млн. евро на нападателя с №9. По информация на "7 дни спорт" сериозен интерес към Роман Безяк в момента има от немската Първа бундеслига. Няколко отбора от Германия са впечатлени от головия рекорд на словенеца през 2013 г. За календарната година той има 19 попадения и 4 асистенции в 38 мача.

Един от отборите в Германия, които се интересуват от Безяк, е Вердер. Бременските музиканти бележат огромен регрес в последните 2 сезона, като миналата година завършиха 14-и само на 3 точки от зоната на изпадащите. В момента Вердер е 10-и с 19 точки, но е реализирал едва 22 гола за 17 мача. Водещ реализатор през сезона на "Везерщадион" е Нилс Петерсен, който има 5 гола на сметката си.
При реален интерес на Вердер към Безяк клубът не би трябвало да има такива проблеми със сумата, тъй като разполага с доста голям бюджет.

Освен Бременските музиканти още един отбор от Германия разпитва за нападателя на шампионите, но неговото име не е ясно. На този етап в Разград нямат желание да се разделят с Роман Безяк, който е сред футболистите, които бележат най-голям прогрес от началото на сезона.

Симеон Кичуков, вестник "7 дни спорт"

Още по темата