УЕФА затваря Сектор "А" за мача с Реал Мадрид

Уважаеми привърженици на Лудогорец,

Късно в четвъртък Лудогорец получи съобщение от дисциплинарната комисия на УЕФА, че заради обидни скандирания по адрес на привържениците на Стяуа в плейофа на Шампионската лига на стадион "Васил Левски" Клубът е наказан със затваряне на сектор "А" за предстоящия мач с Реал Мадрид от груповата фаза на най-комерсиалния турнир на 1 октомври. УЕФА не прие становището на Клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците публиката на Лудогорец е била провокирана от феновете на Стяуа, подкрепяни от група привърженици на ЦСКА.

ПФК Лудогорец преустановява приемането на заявки за билети в Сектор "А", докато не станат известни резултатите от обжалването, което юристите на Лудогорец предприемат в момента.

Считаме, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на нашата публика във всички мачове досега. Феновете на Лудогорец имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки, противникови футболисти и длъжностни лица.

Пресслужба на ПФК Лудогорец

Още по темата