Дерменджиев: Няма да вземем играчи само, за да стоят тук

Ето какво сподели пред камерата на Diema старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев след победата над Ботев (Пд) с 1-0.

"С Шампионска лига и с мач срещу Реал, това бе върха на концентрация и мотивация, на психика, така че колкото и да искаха футболистите да го поемат като 100% процентов ангажимент, това бе нормално. Имахме възможности, трябваше да отбележим голове, така че щеше да е различен мача.

От този мач, като анализ, не мога да се вземат крайни мерки пропуснаха се много голове, но винаги може да стане това нещо. За селекцията евентуално, ако има футболисти, които да са по-добри от тези, с които разполагаме, тогава. Нямаме за цел да взимаме футболисти, които само да стоят тук.

Като проект Лудогорец мисля, че върви във възходящ план - Лига Европа, Шампионска лига, в последната фаза на първенството добри мачове имахме. Мисля, че оценката е изключително висока. Има и пропуски, но няма как без това. В бъдеще може би ще има по-малко, но сега е момент, в който има трудности и то главно на психологическа основа.

Винаги играем мач за мач. Нека да починем, искам футболистите тези дни да ги използват за семействата и себе си, да изкарат весело празниците. Имаме програма и я следваме, после си идват мачовете. Това е футболът и ние го играем, за да бъде хубав и атрактивен."

Още по темата